SOCIAL BUS

Μάθε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα & δημιούργησε την δική σου ιδέα!

Το Πρόγραμμα

Το Social Bus, στην Θεσσαλονίκη στις 20 - 21 Απριλίου 2024 και θα μας μεταφέρει σε ένα διήμερο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα , ανοιχτό προς όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία,
ανεξαρτήτως σπουδών, φύλου και ηλικίας (αρκεί να είναι ενήλικες).
Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει ρεαλιστικά τα τοπικά οικοσυστήματα και να παρακινήσει τους συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με κοινωνικό προσανατολισμό.

Με άλλα λόγια το Social Bus για εκείνες τις μέρες θα μετατραπεί σε Social Bus-iness!

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Δημιουργικότητα

Διαδραστικά Παιχνίδια

Που θα μας βρείτε;

Αναζητήστε το Social Bus στο σταθμό του Social Bus-iness, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στον πολυχώρο τεχνολογίας, πολιτισμού και πολυμέσων Thessaloniki TechLab, Τσιμισκή 136. Σταθμεύουμε εκεί διότι οι κύριοι πυλώνες του είναι η Γυναικεία Ενδυνάμωση, η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η Ομαδικότητα.

Ποιοι οδηγούν το Social Bus;

Μια ομάδα εκπαιδευτών
που έχουν κάνει αρκετά ταξίδια πριν από αυτό!

Antonela

Αντωνέλα Κοτσώνη

Η Αντωνέλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις διαπολιτισμικές σχέσεις και εκπαιδεύτρια μη τυπικής εκπαίδευσης. Συντονίστρια του τομέα Νεολαίας της InterMediaKT, με εργασιακή εμπειρία σε διακρατικά έργα και διαχείριση ομάδων, θα μας ταξιδέψει στον χώρος της δημιουργικής σκέψης και της συνεργασίας.
Adessa (2)

Αντέσα Ζαντίγια

Η Αντέσα είναι πτυχιούχος Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα. Έχει εξειδίκευση στη τυπική και μη τυπική εκπαίδευσης, επιδιώκοντας νέες εμπειρίες και ευκαιρίες για μάθηση. Συντονίζει τη δημιουργία ενός δυναμικού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να προωθήσουν κοινωνική αλλαγή μέσω καινοτόμων εγχειρημάτων.
Nikos (6)

Νίκος Ματσάνκος

Ο Νίκος είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ “Αθλητικής Διοίκησης” στο ΕΑΠ. Με πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό διαδραστικών πολυμέσων, ιστοσελίδων, και εμπειριών χρήστη (UX/UI) τον καθιστά τον πλέον κατάλληλο να μιλήσει για ψηφιακό storytelling, branding και την δύναμη της εικόνας.

Panos (1)

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Με πολυετή εμπειρία στον συνδυασμό διαφορετικών μορφών μάθησης, τυπικής και μη τυπικής, δια βίου και διαδικτυακής, ο Παναγιώτης εξειδικεύεται στις νέες και καινοτόμες τεχνολογίες. Θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για την επιτυχία της επιχείρησής μας.

Γνωρίστε τους Μέντορες μας

Μια ομάδα ειδικών συμβούλων που θα σας καθοδηγήσουν
και θα μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες, συμβουλές και ποιοτικούς προβληματισμούς!

0014IOANNA (1) - Ioanna Serafeimidou

Ελεύθερη Επαγγελματίας | Compassionate Entrepreneurship Guide 

Mina Misyrli_ Photo (1) - Mina Misyrli

Ιδρύτρια της Jargon Buster | Σύμβουλος Οικονομικού Σχεδιασμού & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης | Financial & Entrepreneurship Coach

Nefeli Chatziioannidou - Maria Nefeli Chatziioannidou

Κοινωνική Επιχειρηματίας
Βουλεύτρια Επικρατείας

Kiki mouladoudi

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Δια Βίου Ανέλιξη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου με σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας, οργάνωσης, marketing, επικοινωνίας, coaching, design thinking κ.ά., έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση του www.pigolampides.gr, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για οικογένειες και εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 2021, ασχολείται ως facilitator της μεθοδολογίας Branding του οργανισμού BrandtheChange.org, προσφέροντας μέσα από workshops τη μοναδική εμπειρία σε επιχειρηματίες να σχεδιάσουν από την αρχή τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

H Μίνα Μισυρλή, ιδρύτρια της Jargon Buster, υποστηρίζει επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να οργανώσουν την οικονομική και επιχειρηματική τους καθημερινότητα, για να μπορέσουν να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει πραγματικά αξία για την ανάπτυξη της επιχείρησης και της επαγγελματικής πορείας που σχεδιάζουν. Με αυτή τη σκέψη ξεκίνησε και τη δική της επιχείρηση Jargon Buster, για να απλοποιήσει έννοιες & πρακτικές από την επιχειρηματικότητα και τα οικονομικά, ώστε αυτές να μην αποτελούν εμπόδια σε κάθε μοναδικό επαγγελματικό ταξίδι!

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι οικονομολόγος και ασχολείται με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” σε ηλικία 21 ετών, και είναι ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που αριθμεί περισσότερα από 200.000 γυναίκες μέλη στις πλατφόρμες του. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και πρόσφατα ολοκλήρωσε το executive course του πανεπιστήμιου Cambridge με τίτλο Shaping the Future: Women Leading Change. Από τον Ιούνιο του 2023 είναι βουλευτής επικρατείας.

Η Κική Μουλαδούδη είναι σύμβουλος σταδιοδρομίας με πιστοποιητικό Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της ΑΣΠΑΙΤΕ, πιστοποίηση στην εφαρμογή αξιόπιστων ψυχομετρικών εργαλείων για τη συμβουλευτική καθοδήγηση εφήβων και ενηλίκων, καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης εκπαιδεύτριας ενηλίκων του Παντείου πανεπιστημίου. Από το 2015 είναι πρόεδρος της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ, μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης που παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 6.000 ώρες ατομικής συμβουλευτικής σε μαθητές, εφήβους, ενηλίκους, ανέργους, εργαζομένους και γυναίκες.

Εκπαιδευτικές ενότητες

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 2 ημέρες.

Παρακάτω οι ενότητες στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες:

Σάββατο 20/04
12:00 – 20:00

 • Θεμέλια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας & της κοινωνικής καινοτομίας
 • Πλοήγηση στα χρηματοοικονομικά τοπία: Βιώσιμη χρηματοδότηση & νομικά πλαίσια.
 • Κοινωνικά προβλήματα και προκλήσεις
 • Μάρκετινγκ & branding: Δημιουργία μιας συναρπαστικής ιστορίας του brand.
 • Δικτύωση & καθοδήγηση: Σημασία της δικτύωσης στην επιχειρηματικότητα & εύρεση μεντόρων.
 • Business Model Canvas: Ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών.
 • Βρίσκοντας την ομάδα μας

Κυριακή 21/04
10:00-18:00

 • Business Model Canvas: Βελτίωση επιχειρηματικών ιδεών.
 • Αληθινές ιστορίες & η δύναμη της έμπνευσης
 • Αναπτύσσοντας την ιδέα με την καθοδήγηση των μεντόρων
 • Συνεδρίες των ομάδων με μέντορες
 • Τελική ανατροφοδότηση
 • Η αντίστροφη μέτρηση: Παρουσίαση των ιδεών στην κριτική επιτροπή
 • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Συνδιοργανωτές

Με την Υποστήριξη

Χορηγοί επικοινωνίας

Supporters

Community Partners

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Είστε έτοιμοι να μάθετε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα & να δημιουργήσετε την δική σας ιδέα; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και κάντε εγγραφή στο Social Bus Thessalonikis!

Επικοινώνησε μαζί μας

Αν έχεις κάποια απορία


 στείλε μας email

στο info@socialbus.gr & info@intermediakt.org


στείλε μας μήνυμα 

μέσα από την σελίδα της δράσης στο Facebook 


κάλεσε μας

στο 2610 220515 από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10:00-17:00


Ακολούθησέ μας

Facebook page

Tο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License

Powered by InterMediaKT